maanantai 4. heinäkuuta 2016

A Midsummer night's dream in Krakow

Pienellä viiveellä sain kirjailtua juhannusreissuraportin. Kohteena oli Krakova ja tavoitteena karata arjesta aurinkoon muutamaksi päiväksi. Tällä(kin) kertaa lähdimme kotoa jo päivää aikaisemmin aikaisen aamulennon takia. Olimme valinneet majapaikaksi Hotel Galaxyn mikä oli ihan kelpo valinta; hyvä palvelu, erittäin tilava ja kiva huone, sijainti Kazimierzin eli juutalaiskorttelin kulmilla.

Olimme varanneet tunnin hieronnan ja aloitimme reissun totaalisella rentoutumisella :) Tämän jälkeen huoneessa odotti "ylläri" eli skumppaa, hedelmiä ja suklaata, joten reissun aloitus oli mitä parhain! Ehdimme seurata kahta jalkapallo-ottelua; toista puolalaiskannattajien kanssa ja toista portugalilaisten kanssa. Molemmissa kisakatsomoissa eläydyttiin hienosti pelin kulkuun :)

Yleensä tykkäämme kävellä kaupunkilomilla, mutta tällä kertaa +34 lämmintä hyydytti reissaajat ja tyydyimme lähinnä näyteikkunakävelyyn ja hop on hop off-bussin kyytiin. "Hophop" bussi on loistava tapa tutustua kaupunkiin ja niihin nähtävyyksiin, jotka itseä kiinnostaa; me hypättiin pois kyydistä  vanhankaupungin luona ja Wavelin linnan luona.

Wavelin linnan alueella kiipesimme kellotorniin ja tietenkin koskimme kelloa, jonka sanotaan tuottavan hyvää onnea. Nyt lotto, keno, arvat ja muut mahdolliset kupongit vetämään, koska hyvää onnea meillä ainakin on taatusti ;) Samalla reissulla tutustuttiin katedraaliin, joka oli huikean hieno ja näkötorniin, jonne myös kiivettiin rappuset. Päivän porrastreenit ainakin tuli tehtyä. Alue on valtavan suuri, mutta helteessä meille riitti parin tunnin kiertely.

Krakovassa on paljon hienoja kirkkoja, museoita, patsaita ja vanhoja näyttäviä rakennuksia, mutta myös isoja, houkuttelevia ostoskeskuksia, kivoja kuppiloita, kahviloita, terasseja, ravintoloita, puistoja, eli näkemistä ja tekemistä riittää monenlaiseen makuun. Edullinen hintataso, liikkumisen helppous ja kaupungin siisteys tekee Krakovasta varsin mainion reissukohteen. Suosittelen!

Vajaan 60 kilometrin päässä Krakovasta on Auschwitz. Jokainen puolalainen koululainen käy tutustumassa keskitysleiriin, missä vierailee päivittäin noin 9000 kävijää. Mekin käytiin siellä. Karmaiseva paikka, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen. Itselläni oli välillä pala kurkussa ja tippa silmässä, mutta kaiken kaikkiaan paikka ei ollut niin ahdistava kuin etukäteen kuvittelin. Mieleen tosin jäi loppupäiväksi pyörimään kysymykset kuinka kukaan voi tehdä toiselle ihmiselle niin kamalia asioita ja toisaalta kuinka kukaan onnistui selviämään..?  

Meillä oli varsin onnistunut reissu; sopivassa suhteessa sivistystä ja rentoutumista. Tykästyimme kaupunkiin sen verran, että luultavasti tulemme tänne uudestaan :)

Parhautta: erinomainen ruoka & juoma, paljon näkemistä ja tekemistä, edullinen hintataso
Pettymystä: pienet sekaannukset aikatauluissa; osa itseaiheutetusti, osa hotellin puolesta 
Suositus: minimissään 4 kokonaista päivää, jos aikoo vierailla keskitysleirillä ja suolakaivoksilla, viikkokin kuluisi helposti
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti