keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Latitude 64.2271 Longitude 27.7286


Sehän on Kajaani. Kajaanin on perustanut Pietari Brahe 6.3.1651 ja Kajaanissa on vaikuttanut Elias Lönnrot, Eino Leino ja Urho Kekkonen, joka kävi koulunsa Kajaanissa. Ihan laadukasta porukkaa siis täällä meidän kotikaupungissa on ollut ja onpa täällä ollut aikoinaan oikein linnakin. Kajaaninjoen rantaan ollaan muuten parhaillaan rakentamassa lumipuistoa ja käsittääkseni tuon linnan kopiota, ellei sitten sää sotke suunnitelmia..

Kajaanista Helsinkiin on autolla 560km. Autolla matka kestää talviaikaan noin 7 tuntia yhden pysähdyksen taktiikalla, nilkka suorassa ajaen ja lentokoneella noin 1 tunti ja 10 minuuttia. Olen kokeillut viimeisen viikon sisällä molempia vaihtoehtoja. Kajaanin kenttä on superkompakti ja 12 minuutissa ehdin kotipihasta turvatarkastuksen kautta lähtöportille. Lähes viikoittain reissaavana ei voi toivoa parempaa! Ei siellä toki ole minkäänlaista loungea, mutta eipä sinne ehtisikään :) Lähtöportilla on mietityttänyt katosta roikkuva himmeli.. Liittyyköhän se jotenkin Kainuuseen/Kajaaniin..?

Viimeviikonlopun aikana istuin autossa 1500 km ja käväisin moikkaamassa pikkuveljeä ja -siskoa Turussa, kyyditsin äidin, kummipojan ja hänen siskonsa Helsinkiin ja vietin samalla muutaman tunnin laatuaikaa hyvän ystäväni kanssa. Viikonloppuun mahtui maailmanparannuksen lisäksi jazzbrunssi Aula caféssa Turussa, rennonletkeä ilta Holiday Inn airportissa Vantaalla, missä erityisesti ilahdutti hyvä palvelu ja hotellin ravintolan tarjous: lapset söivät ilmaiseksi, kun majoittuva aikuinen osti pääruoan itselleen. Sunnuntaina oli ohjelmassa pientä shoppailua ja vielä toinen brunssi Fazer 8th floor -ravintolassa Stockmannilla. Ja ikuisuuden kestänyt ajomatka kotiin. Kuskia vaihdettiin neljä kertaa ja viimeiset 80 km mentiin tikut silmissä. Kotiin saavuttiin 01:06, eikä onneksi tarvitse ihan heti lähteä yhtä pitkälle ajoreissulle uudestaan!

Minähän tosin pakkasin laukkuni uudelleen jo maanantai-iltana, koska työt veivät tiistaina aamukoneella Helsinkiin; Hilton airport hotelliin kokoustamaan päiväksi. Hiltonissa on muuten järjettömän herkulliset tarjoilut! Suosittelen käymään, jos on vaikkapa lähdössä lentäen jonnekin tai ihan muuten vaan pistäytymään hotellin ravintolassa syömässä. Illalla lensin vielä Tukholmaan, jotta olen seuraavana aamuna ajoissa kokoustelemassa pääkonttorilla. Yöpaikka löytyi jälleen kerran Courtyard Marriott hotellista, mikä on sopivan kävelymatkan päässä toimistolta. Tällä kertaa ilahduin kovasti, koska sain pikkuisen paremman huoneen ja palkitsin itseni varsin hyvän ja pitkän (19h) päivän päätteeksi vielä vaahtokylvyllä :)





Lähtöaula Kajaanissa
Finnair lounge Helsinki-Vantaalla



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti