tiistai 23. helmikuuta 2016

Time zones: UTC +2:00 & UTC +1:00

Kajaanissa Suomen ajan voi näppärästi tarkistaa
Suomessa kello on tunnin enemmän kuin Ruotsissa. 1 tunti. Tämä tosiasia on tullut hyvinkin tutuksi viimeisen kahden vuoden aikana, kun olen suihkinut Tukholmaan. Vaikka kyseessä on vain tunti, se voi joskus olla hyvinkin ratkaiseva tunti.. Aikaeron takia olen mennyt lentokentälle tuntia liian aikaisin ja kerran myös tuntia liian myöhään. Kumpikaan kerta ei ollut mitenkään katastrofaalinen, mutta olo on jokseenkin idioottimainen, kun tajuaa totuuden.

Tekevälle sattuu ja usein reissavalle blondille etenkin. Elämäni epätähtihetkiin lukeutuu eräs kohtaaminen viimevuonna hotellin hississä aamutuimaan, kun jenkkipariskunnan rouva tiedusteli minulta ystävällisesti: "Can you tell us dear, how do you pronounce the name of this city?", johon minä vastasin reippaasti "Malmö." "Are you sure?" varmisteli rouva ja edelleen reippaasti vastasin, että "Yes, Malmö." Hississä oli lisäksi ruotsalainen mies, joka ystävällisesti puuttui keskusteluumme sanoen "This is actually Gothenburg". En alkanut selittelemään, että olin itseasiassa juuri edellisenä iltana saapunut Malmöstä, mutta ilmeisen hyvät naurut tarjosin kaikille :)

Aina ei ole naurattanut. Esimerkiksi silloin kun etukäteen tilattu taksi jätti tulematta ja hyppäsin kollegan tilaamaan taksiin, joka kuskasi minut Arlandaan väärään terminaaliin ja kieltäytyi ajamasta eteenpäin. Tuossa vaiheessa lennon lähtöön oli enää 25 minuuttia aikaa ja boarding käynnissä. Hyppäsin käytännössä lennosta toiseen taksiin, joka kaasutteli oikean terminaalin eteen, eikä perinyt edes maksua kyydistä. Sitten kipinkapin turvatarkastuksen läpi ohitustaktiikalla ja portille ja kas; lento oli näppärästi sen verran myöhässä, että ehdin vielä tehdä pienet ostokset ennen koneeseen pääsyä.

Olen myös aiheuttanut itse itselleni mutkia matkaan nousemalla väärän bussin kyytiin. Seurauksena pienimuotoista takaa-ajoa, soitto väärän bussin kuljettajalta kolmannen bussin kuskille ja pyyntö viivyttää oikeaa bussia ja kas; 20 minuttia myöhemmin istuin oikeassa bussissa. Tuolla kerralla kuskin nokkeluus ja palveluhenkisyys pelasti kotimatkani.

Näillä Adidaksen tennareilla ehtii
Aika monesti on tarvittu nopeita jalkoja, että ehtii koneeseen tai bussiin ja olenkin oppinut, että korkkarit jalassa ei kannata lähteä matkaan, vaan ne vaihdetaan loungessa tai koneessa. Juoksukelpoisilla kengillä voittaa minuutteja, aikaerosta huolimatta :)

 
Näilläkin ehtii, kun ei ole kiirus ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti